Alimentatia bogata in grasimi pe perioada sarcinii poate afecta dezvoltarea cerebrala a copilului

Alimentatia bogata in grasimi pe perioada sarcinii poate afecta dezvoltarea cerebrala a copilului

Alimentele  bogate in grasimi consumate in perioada sarcinii pot altera procesul de dezvoltare cerebrala al copilului, crescand totodata riscul de obezitate pentru mai tarziu, potrivit unui studiu efectuat pe animale de o echipa de cercetatori de la Yale School of Medicine. Rezultatele obtinute reprezinta pentru cercetatori o explicatie pentru supraponderabilitatea severa a copiilor cu parinti obezi.

Experimentele pe soareci au demonstrat ca femelele hranite hipercaloric au avut pui al caror hipotalamus a fost alterat. Hipotalamusul reprezinta o parte importanta a creierului pentru reglarea metabolismului. Puii acestor femele prezentau o probabilitate mai mare de a deveni supraponderali si de a de dezvolta diabet tip 2, in comparatie cu puii femelelor hranite normal.

Cercetatorii cred ca procesele biologice fundamentale influenteaza evolutia copilului si riscul acestuia de a deveni obez. O dieta sanatoasa pe perioada sarcinii poate intrerupe ciclul parintilor de a da nastere la copii obezi. In plus, cercetarile din ultimii douazeci de ani au aratat ca alimentatia din prima perioada a vietii are efecte de durata asupra bolilor cardiovasculare, obezitate, osteoporoza si unele tipuri de cancer.

Informatiile despre aceste procese se baseaza pe studiile pe animale si ramane de vazut daca aceleasi mecanisme se intalnesc si la oameni. Pentru moment, parintii sunt sfatuiti sa adopte o alimentatie sanatoasa, echilibrata si sa se asigure ca regimul alimentar al copilului este de asemenea unul echilibrat, inca din primii ani de viata.

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-01-27 de BBC Ingrijirea copilului 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul