Alimentatia echilibrata (bazata pe fructe, legume, cereale integrale si peste) reduce riscul de nastere prematura

Alimentatia echilibrata (bazata pe fructe, legume, cereale integrale si peste) reduce riscul de nastere prematura

Potrivit unui studiu realizat in Norvegia, riscul de nastere prematura scade daca viitoarea mama opteaza pentru o alimentatie sanatoasa. Cercetatorii au analizat datele medicale furnizate de 66.000 de femei gravide din Norvegia, intre anii 2002-2008. Nasterea prematura (se declanseaza inainte de 37 de saptamani) este intalnita la putin peste 5%  din nasteri.

Participantele la studiu care au avut o alimentatie echilibrata, bazata pe legume, fructe, cereale integrale si peste, prezentau un risc mult mai mic de a naste inainte de termen. In cazul gravidelor care au consumat in special alimente procesate cum ar fi deserturile, painea alba, produse din carne procesata si snack-uri sarate, riscul de nastere prematura  nu era deloc influentat.

Rezultatele sugereaza ca o crestere a consumului de alimente sanatoase pe perioada sarcinii este mai importanta decat eliminarea alimentelor nesanatoase. Desi studiul a stabilit o legatura intre o alimentatie sanatoasa in timpul sarcinii si o diminuare a riscului de sarcina prematura, nu s-a dovedit o relatie de tip cauza-efect. Autorii studiului sustin ca nasterea prematura poate duce la probleme de sanatate atat pe termen lung cat si pe termen scurt, reprezantand aproximativ 75% din decesele  la nou-nascuti.

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-03-05 de Msn Ingrijirea mamicii 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul