Alimentatia sanatoasa poate atenua simptomele poliartritei reumatoide

Alimentatia sanatoasa poate atenua simptomele poliartritei reumatoide

Poliartrita reumatoida este o afectiune inflamatorie care afecteaza articulatiile, manifestandandu-se prin inflamatia membranei sinoviale responsabila cu lubrifierea articulatiilor. Cei care sufera de o astfel de maladie au varste intre 40 si 60 de ani, femeile fiind mai des afectate. O alimentatie adaptata ar putea permite reducerea inflamatiei si implicit a durerii provoacata de inflamatie.

 

In primul rand,  trebuie sa stim ca o alimentatie echilibrata ne ajuta sa evitam cresterea in greutate. Surplusul de kilograme poate agrava leziunile la nivelul genunchilor si soldurilor. Un regim alimentar variat si echilibrat trebuie adoptat de pacientii cu probleme ale articulatiilor. Fructele si legumele sunt indicate pacientilor cu poliartrita reumatoida, deoarece continutul ridicat de vitamine A, C, acid folic si antioxidanti stimuleaza sistemul imunitar, reducandu-se astfel leziunile de la nivelul articulatiilor.

 

Consumati alimente bogate in acizi grasi omega-3, deoarece acestia au  capacitatea sa reduca inflamatia. Uleiul de rapita si pestele gras sunt  in primul rand recomandate. Uleiul de masline contine numerosi antioxidanti si are efecte antiinflamatorii importante. Alimentele  bogate in zinc (carne, oua, fructe de mare,  lactate si oleaginoase) au proprietati antioxidante care contribuie la protejarea articulatiilor de leziunile cauzate de poliatrita reumatoida.

 

 

"

Scrie pe 2014-07-15 de Top Sante Ghid de afectiuni 0

Scrie un comentariuRaspunde

Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul