Care sunt alimentele cu efect antireumatic?

Care sunt alimentele cu efect antireumatic?

Consumul anumitor alimente ne poate ajuta sa indepartam durerile articulatiilor si cele ale tesuturilor conjunctive. In timp ce unele alimente au proprietati inflamatorii, altele au o actiune  antiinflamatorie. In cazul afectiunilor reumatice cum ar fi poliartrita reumatoida, este important sa limitam consumul produselor cu o cantitate mare de sodiu pentru a tine sub control retentia de apa, survenita in urma administrarii de cortizon, tratamentul de baza in reumatism. Anumite oligo-elemente pot fi benefice. Spre exemplu, cuprul ajuta la mentinerea cartilajelor, dar si seleniul care combate durerile articulare.

Oleaginoasele  au un continut caloric foarte ridicat si nu trebuie sa abuzam deoarece supraponderabilitatea este un factor agravant al reumatismului. Totusi, pot fi consumate in cantitati mici deoarece sunt bogate in oligoelemente, cupru si seleniu, acestea avand proprietati antiinflamatorii foarte eficiente in reumatism. Oleaginoasele sunt de asemenea bogate in calciu, necesar pentru a asigura soliditatea oaselor.

 Migdalele si nucile sunt o sursa foarte importanta de vitamina E, aceasta protejand membranele celulelor parand radicalii liberi si impiedicand propagarea acestora. Rosiile au un continut ridicat de licopeni, flavonoizi si pigmenti carotenoizi, toti antioxidanti foarte puternici. Varza este importanta  deoarece contine glucosinolati care impiedica distrugerea celulelor cartilajului, blocand procesele inflamatorii de la nivelul articulatiei. Per total, legumele sunt indicate atunci cand suferim de reumatism deoarece sunt bogate in antioxidanti si sarace in calorii.

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2013-09-25 de Top Sante Farmacia casei tale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul