Antialergicul Allegra a primit acceptul FDA pentru comercializarea fara reteta

Medicamentul Allegra (fexofenadina – un antialergic care nu provoaca somnolenta) a castigat aprobarea Food and Drug Administration, autoritatea care avizeaza producerea si comercializarea medicamentelor pe teritoriul Statelor Unite.

Allegra, Allegra pentru Copii si Allegra – D (este recomandat celor cu varste de 12 ani sau peste 12 ani, si contine un decongestionant) vor putea fi achizitionate incepand cu martie 2011, fara reteta.

Alte medicamente care tempereaza reactii alergice precum congestii, stranut, rinoree (curgerea nasului)  sunt asociate cu efecte secundare, dintre care cel mai des intalnit este somnolenta. Spre deosebire de acestea, medicamente precum Claritine, si  Allegra actioneaza fara a provoca somnolenta. Totusi, la randul lor pot implica o serie de reactii adverse (insomnii, anxietate, irascibilitate, si cresterea ratei batailor inimii).

Un alt medicament popular ce poate fi achizitionat fara reteta este Zyrtec (cetirizina), dar, pe langa somnolenta, efectele secundare ale acestuia sunt: dureri de cap, ameteli si constipatie
.

"
Scrie pe 2011-01-26 de BusinessWeek.com Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul