Antibioticele administrate copiilor sub un an cresc riscul de astm

Antibioticele administrate copiilor sub un an cresc riscul de astm

Cercetatorii americani recomanda prudenta medicilor care prescriu antibiotice celor mici. Aceste medicamente cresc cu 60% riscul de astm perisistent. Copiii care au fost tratati cu ajutorul antibioticelor inainte de varsta de un an prezinta un risc mai  mare de a dezvolta astm, potrivit unui studiu recentaparult in revista de specialitate Annals of Allergy, Astma, and Immunology. Cercetatorii de la Harvard au analizat 62576 de pacienti de la nastere pana la implinirea varstei de cinci ani. Comparand tratatmentele antibiotice cu riscurile de astm, cercetarorii au observat ca riscul este direct proportional cu doza medicamentului.

Copiii monitorizati au dezvoltat 3 tipuri de astm: dificultati respiratorii tranzitorii care se produc inainte de varsta de 3 ani si dispar, un astm tardiv care apare dupa 3 ani si unul persistent, Aproximativ 43% din copiii monitorizati de cercetatori au primit cel putin un tratament pe baza de antibiotice inainte de un an. Potrivit studiului, riscurile de dificultati respiratorii tranzitorii s-a dublat, iar cel de astm persistent a crescut cu 60% la copii.

Cercetatorii americani precizeaza ca aceasta asociere nu dovedeste ca  antibioticele provoaca astm, deoarece pot fi implicati si alti factori, cum ar fi infectiile respiratorii la cei mici. Dar, estimeaza ca aceste rezultate sunt suficient de importante pentru ca medicii sa prescrie antibiotice copiilor care nu au implinit varsta de un an cu mare antentie.

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-05-20 de Top Sante Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul