Anticoagulantul Pradaxa ar putea ajunge mai repede pe piata

Medicamentul Pradaxa (dabigatran etexilate), dezvoltat de Boehringer Ingelheim, ar putea deveni primul dintr-o noua clasa de anticoagulante, in conditiile in care compania se pregateste sa lanseze acest produs mai devreme decat anuntase initial.

Astfel, comitetul consultativ al Administratiei Alimentelor si Medicamentelor din SUA (FDA) se va reuni, pe 20 septembrie, pentru a discuta posibilitatea de a acorda acestor pastile un acces timpuriu pe piata. Anuntul, postat joi pe website-ul agentiei, vine sa contrazica speculatiile analistilor, care estimau ca autorizarea Pradaxa va fi dezbatuta de comisie mult mai tarziu in cursul anului sau chiar la inceputul lui 2011.

Concurenta pe piata anticoagulantelor este una acerba, iar ambele medicamente fabricate de companiile rivale Bayer si Bristol-Myers Squibb au obtinut rezultate pozitive la teste. Cursa de a inlocui cu succes vechiul tratament problematic, warfarina, este, prin urmare, foarte stransa.

In timp ce Bayer coopereaza cu Johnson & Johnson, Bristol-Myers Squibb a facut echipa cu Pfizer pentru a-si castiga locul pe acest segment de piata, a carei valoare anuala din vanzari combinate este de 10-20 de miliarde de euro, spun analistii. Mai mult, si firma japoneza Daiichi Sankyo dezvolta un produs concurent, denumit Edoxaban.

Data apropiata fixata pentru intalnirea comitetului FDA mareste insa sansele companiei Boehringer de a deveni prima societate farmaceutica care sa distribuie pe piata americana un astfel de medicament. Pradaxa previne aparitia accidentelor vasculare cerebrale la pacientii ce sufera de fibrilatie atriala, o forma frecventa de aritmie cardiaca."
Scrie pe 2010-08-30 de Finanz Nachrichten Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul