Anticorpii rechinilor ar fi folositi pentru tratarea cancerul mamar

Anticorpii rechinilor ar fi folositi pentru tratarea cancerul mamar

Cercetatorii spera ca anticorpii rechinilor vor duce la dezvoltarea noului Herceptin. Considerat un tratament inovator ce a fost mai lansat pe piata acum mai bine de 10 ani, Herceptin trateaza in special  forme de cancer mamar care se  dezvolta rapid si se raspandesc. Pacientele diagnosticate cu cancer mamar HER2-pozitiv sunt tratate cu Herceptin dar medicamentul nu este eficient in toate cazurile. Cercetatorii de la universitatea Aberdeen cred ca sistemul imunitar al rechinului ar putea detine cheia pentru dezvotarea unor tratamente noi.

Cercetatorii au prelevat proteina HER2 care se gaseste pe suprafata tmorii si i-au alimentat cresterea apoi au injectat-o rechnilor pentru a determina producerea de anticorpi care sa o atace. Dupa cateva luni, cercetatorii vor preleva sange de la rechinii carora li s-a injectat proteina, sperand ca sangele va avea anticorpi pentru a targheta proteina si pentru a impiedica celulele canceroase sa se dezvolte. O varianta sintetica a anticorpilor ar putea fi folosita ca tratament.

Anticorpii rechinului pot patrunde in locuri extrem de mici, spre deosebire de medicamentele care nu pot ajunge la anumite parti ale proteinei HER2. Desi Herceptin este un medicament foarte eficient, unele paciente nu raspund la acest tratament iar altele dezvolta rezistenta dupa o perioada de tratament. Cercetarile sunt in faza preliminara, iar pana la testatea unui potential tratament pentru prima data la paciente ar mai putea dura cel putin 10 ani

 

 

"

Scrie pe 2013-09-27 de Daily Mail Medicamente noi 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul