Antidepresivele cresc riscul de diabet

Antidepresivele cresc riscul de diabet

Antidepresivele nu cresc doar riscul de a lua in greutate ci pot fi un factor de risc pentru diabetul de tip 2. Cercetatorii britanici au stabilit deja o legatura intre antidepresive si diabet. Dar nu stabilisera si daca antidepresivele sau cresterea in greutate asociata antidepresivelor determina cresterea acestui risc. Un nou studiu aparut in revista Diabet Care sugereaza ca medicamentele sunt cele care interfera cu controlul glicemiei si intervin in cresterea riscului de diabet tip 2.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au realizat o meta-analiza a 22 de studii publicate pe acest subiect. Antidepresivele cresc nivelul de anxietate si inhibitie, dar pacientii pot lua aceste medicamente pentru o perioada mai indelungata de timp daca nu incearca sa-si controleze singuri anxietatea.  Motiv pentru care glicemia pacientilor cu risc  de diabet trebuie verificata frecvent. Diabetul apare atunci cand corpul nu secreta suficienta insulina pentru a controla glicemia.

Ereditatea, excesul de greutate, lipsa activitatii fizice sunt 3 factori de risc cunoscuti. Cercetatorii de la Universitatea Southampton cred ca tratamentul cu antidepresive trebuie considerat un factor de risc, chiar daca nu toate antidepresivele au acelasi efect asupra greutatii corporale. Oamenii de stiinta intentioneaza sa  studieze efectele fiecarei clase de antidepresive in parte.

 

 

"

Scrie pe 2013-09-27 de Top Sante Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul