Antidepresivele favorizeaza cresterea in greutate

Antidepresivele favorizeaza cresterea in greutate

Persoanele care fac tratament cu antidepresive au tendinta sa se ingrase, potrivit unui studiu recent. Dar, unele din antidepresive sunt asociate cu un surplus mai mare de kilograme. Pentru acest studiu, au fost folosite  fisele medicale ale unui grup de 19.244 de adulti tratati cu antidepresive, consemnandandu-se greutatea corporala  de-a lungul unui an. Rezultate au aratat ca persoanele care iau citalopram (Celexa), din clasa inhibitorilor selectivi ai recaptarii serotoninei (ssri) au luat in plus peste 1,2 kg (in medie).

Alte medicamente din aceeasi clasa au fost asociate cu  acumularea de noi kilograme,  spre exemplu fluoxetin (Prozac) si sertralina (Zoloft). Pe de alta parte exista antidepresive care se asociaza cu o scadere in greutate, desi aceasta este una nesemnificiativa. Aceasta schimbare la nivelul greutatii corporale a fost remarcata la pacientii care urmau tratament cu buproprion.

In cazurile in care cresterea in greutate pune probleme pentru starea de sanatate a pacientului, medicii pot lua in calcul ca si prima optiune medicamentul bupoprion, mai ales ca incidenta obezitatii si consumul de antidepresive sunt in crestere. Studiul realizat in Statele Unite a fost publicat in revista de specialitate JAMA Psychiatry.

 

 

"

Scrie pe 2014-06-15 de Reuters Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul