Antidepresivele in timpul sarcinii dauneaza inimii copilului

Una din sase femei la varsta procrearii ia in mod regulat antidepresive. Dar, anumite antidepresive, cel  mai frecvent prescrise, inhibitorii selectivi ai recaptarii serotoninei,  administrati in primele luni de sarcina pot provoca tulburari cardiace copilului ce urmeaza sa se nasca.

 

 Aceastea sunt concluziile unui studiu realizat de Pr Stephen Pilling (Institutul National pentru Sanatate din Marea Britanie). Autorul studiului estimeaza ca riscul ca nou-nascutul sa aiba o problema cardiaca este dublu. Acesti inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei sunt antidepresive prescrise in general ca prima optiune de tratament.

 

 Cercetatorii sunt de parere ca riscul indus de aceste antidepresive trebuie sa fie foarte bine evaluat de medici atunci cand le prescriu tinerelor ce sufera de o depresie usoara. Autoritatile medicale insista in general asupra efectelor negative ale fumatului si consumului de alcool pe perioada sarcinii. Dar, autorii acestui studiu sustin ca nu se discuta suficient despre  riscurile asociate consumului de antidepresive.

 

"
Scrie pe 2013-06-26 de Top Sante Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul