Anumite fructe scad riscul de diabet, dar nu si sucurile acestora

Anumite fructe scad riscul de diabet, dar nu si sucurile acestora

Un studiu de mare amploare care a analizat relatia dintre consumul de fructe si riscul de diabet sugereaza ca anumite fructe (dar nu si sucul acestora) pot reduce riscul de diabet tip 2 la adulti. Aparut in British Medical Journal, studiul a analizat datele a 187.382 de participanti (date cumulate din alte trei studii anterioare), femei si barbati, participanti care nu sufereau de diabet sau boli cardiovasculare, sau cancer la inceputul studiului. Studiul a avut la baza chestionare privind obiceiurile alimentare, mai ales frecventa cu care erau consumate anumite fructe.

Chestionarele erau completate din 4 in patru ani pentru a analiza regimul alimentar, 10 fructe au fost incluse in cadrul studiului: struguri, piersici sau caise, prune, banane, pepene galben, mere sau pere, grapefruit, portocale, capsuni, afine. De asemenea au fost luate in considerare si sucurile de mere, portocale, de grapefruit. Pe perioada studiului, 6,5% din participanti au dezvoltat diabet, dar cercetatorii au descoperit ca un consum de 3 portii pe saptamana de afine, stuguri, mere sau pere reduc riscul de diabet cu 7%.

Totusi, dupa cum arata rezultatele, cu cat cantitatea de sucuri din fructe era mai mare cu atat riscul de diabet tip 2 crestea. In general, inlocuirea sucului de fructe cu exceptia pepenelui galben si a afinelor. Fructele variaza in continutul de fibre, antioxidantii si alti nutrienti care impreuna pot influenta riscul de diabet, ceea ce s-ar putea sa nu fie valabil si pentru consumul a numai un singur tip de fruct. Concluziile studiului se altura recomandarilor actuale pentru a consuma o gama variata de fructe in starea lor naturala.

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2013-08-30 de Medical News Today Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul