Anxietatea poate fi tratata prin metode fitoterapice

Anxietatea poate fi tratata prin metode fitoterapice

Tratamentul cu anxiolitice (alpralozam, bromazepam, zolpidem) nu ar trebui sa depaseasca cateva saptamani, dar statisticile arata ca timpul de utilizare al anxioliticelor este in medie de 5 ori mai mare, uneori  perioada de tratament atingand si mai multi ani. Riscurile tratamentului cu anxiolitice sunt cunoscute: somnolenta, tulburari de comportament, nervozitate si mai ales dependenta cu probleme de sevraj asociate (insomnie, cefalee,  durere).

Fitoterapia (medicina prin plante) recomanda ca alternativa la anxiolitice passiflora (Passiflora Incarnata, descoperita in America de Sud de misionarii crestini). Indicata in stari de nervozitate si anxietate, este recunoscuta in acest scop de Organizatia Mondiala a Sanatatii, fara a avea efecte secundare semnificative.

Totusi nu este recomandata femeilor insarcinate  sau care alapteaza si copiilor sub 12 ani. De asemenea, pentru cei care conduc automobile, se recomanda atentie deoarece passiflora are un usor efect sedatif. Se gaseste sub forma de gelule, si poate fi administrata timp de 20 de zile pe luna. Pentru persoanele sub tratament cu anxiolitice, passiflora poate reduce sau stopa consumul de benzodiazepine, fiind asociata cu Ballota nigra.

In caz de sevraj, passiflora se asociaza cu paducelul (Crataegus mongyna) sau valeriana (Valeriana Officinalis). Paducelul este indicat in palpitatiile asociate stresului si anxietatilor nocturne cu insomnie, iar valeriana completeaza actiunea asupra tulburarilor de somn, fiind eficienta si in starile de anxietate pe care le dezvolta fumatorii sau cei care incearca sa renunte la fumat.

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-05-30 de Le Point Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul