Anxioliticele ar putea creste riscul de dementa

 In fiecare an un francez din cinci consuma benzodiazepinele (conform Agentiei franceze pentru singuranta in sanatate). Aceste sunt medicamente utilizate in tratamentul insomniei dar par sa riscul de dementa tip Alzheimer, conform concluziilor alarmante ale unui studiu realizat de doi profesori francezi si publicat in The British Medical Journal.

 

Studiul realizat pe 1063 de persoane cu o varsta medie de 78 de ani, si la care nu a fost diagnosticate cu dementa inainte de inceputul tratamentului, a indicat o legatura intre consumul regulat  de benzodiazepinele si aparitia bolii. O persoana care consuma in mod frecvent benzodiazepinele prezinta un risc cu 50% mai mare de a dezvolta Alzheimer in urmatorii 5 ani, comparativ cu persoanele care nu iau aceste medicamente.

 

Cercetatorii nu vor sa creeze panica dar atrag atentia si recomanda o atentie sporita in  ceea ce priveste consumul de anxiolitice  pe perioade lungi de timp, mai ales ca aceste medicamente nu trebuie prescrise mai mult de doua pana la patru saptamani.

 

"
Scrie pe 2012-09-28 de 20 Minutes Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul