Aspirina ar putea actiona impotriva acceselor de furie

Aspirina ar putea actiona impotriva acceselor de furie

Cercetatorii de la universitatile din Chicago si Colorado sugereaza ca efectele antiinflamatorii ale aspirinei actioneaza si asupra acceselor de furie. Ipoteza lor se bazeaza pe faptul ca tulburarile explozive intermitente sunt rezultatul unei inflamatii in organism. Tulburarea exploziva intermitenta este incapacitatea de a rezista la impulsurile agresive.  Aceste episoade agresive care apar in mod incontrolabil, de scurta durata pot surveni la sfarsitul adolescentei, afectand mai mult barbatii decat femeile.

 

 Prin compararea nivelurilor markerilor inflamatiei unui grup de persoane diagnosticate cu tulburare exploziva intermitenta cu cele ale unui grup martor, cercetatorii americani au observat ca  grupul „coleric” prezenta doi markeri ai inflamatiei cu niveluri mai ridicate decat la ceilalti. Cei doi markeri se coreleaza cu agresiunea si impulsivitatea dar nu si cu alte tulburari psihice.

 

Cercetatorii admit faptul ca nu au reusit sa determine daca inflamatia este cea care declanseaza furia sau  daca sentimentul de agresivitate este cel care provoaca inflamatia. Daca ipoteza cercetatorilor din Colorado va fi confirmata, accesele de furie ar putea fi tratate cu ajutorul antiinflamatoarelor precum aspirina. Ramane de testat eficacitatea lor in cadrul unor studii clinice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2013-12-23 de Top Sante Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul