Aspirina ar putea stimula fertilitatea

Aspirina ar putea stimula fertilitatea

Oamenii de stiinta americani au descoperit ca dozele scazute de aspirina ar putea imbunatati sansele de a concepe un copil, in special in cazul femeilor care au pierdut deja o sarcina. Aceasta constatare nu este neaparat o noutate. Numerosi medici prescriu deja doze scazute de aspirina femeilor care au pierdut o sarcina si care doresc sa ramana din nou insarcinate. Dar, eficienta aspirinei pentru astfel de cazuri nu fusese dovedita.

Din acest motiv, cercetatorii americani au testat  efectul aspirinei pe un grup de 1000 de paciente care incercau sa ramana insarcinate. Jumatate din participantele la studiu au primit o doza scazuta de aspirina si cealalta jumatate a primit un placebo. Ulterior, medicii au monitorizat cele 1000 de femei timp de 6 luni.

Dupa aceasta perioada nu s-a constatat nicio diferenta in ceea ce priveste numarul de sarcini pierdute. Procentajul era identic pentru ambele grupuri. Dar, s-a observat ca in cazul femeilor care pierdusera deja o sarcina si incercau din nou sa ramana insarcinate, ramaneau mult mai usor insarcinate si duceau la termen sarcina daca luasera aspirina. Dintre acestea, 62%  au ramas insarcinate in decurs de 6 luni, fata de 53% , procent inregistrat pentru grupul care a primit un placebo.

Per total (inclusiv femeile care nu suferisera un avort spontan): 78% din femeile care au luat aspirina au ramas insarcinate fata de 66%  din femeile care faceau parte din grupul placebo. Medicii care au publicat acest studiu in The Lancet cred ca aspirina creste sansele de a concepe un copil deoarece mareste fluxul sanguin spre uter.

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-04-07 de Top Sante Ingrijirea femeii 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul