Atitudinea pozitiva ne fereste de bolile cardiovasculare

Persoanele care se bucura de lucruri marunte, au o stare de buna dispozitie si o viziune pozitiva asupra vietii sunt mai putin expuse riscului de a suferi un infarct sau un accident cerebral, arata un studiu recent. Se stia deja ca stresul si depresia cresc sansele aparitiei unei stari proaste si ca aceastea dauneaza sanatatii inimii, dar se stia mai putin despre efectele unei stari de bine asupra  sanatatii noastre. O echipa de cercetatori de la Harvard School of Public Health, din Boston a analizat 200 de studii diferite care la randul lor examinau o stare de bine la nivel psihologic si sanatatea cardiovasculara.

Autorul principal al studiului, Julia Boehm a declarat ca s-a constatat ca factori precum optimismul,  satisfactia, si fericirea sunt asociati cu un risc redus de boli cardiovasculare indiferent de varsta persoanei, statut socioeconomic, statutul de fumator sau nefumator, greutatea corporala. Rezultarele cercetarilor au mai aratat ca cei cu o viziune pozitiva asupra vietii si sunt optimisti privind viitorul tind sa fie mai sanatosi per total. Acesti factori incetinesc evolutia bolilor cardiace si a altor boli pe care pacientii le-au dezvoltat deja.

Mai mult, acelasi studiu a aratat ca sansele ca persoanele optimiste sa aiba activitate fizica, o dieta echilibrata si sa doarma suficient erau mai mari. Se considera ca o atitudine pozitiva ii face pe oameni mai rezistenti la stres. Intr-un studiu ale carui date au fost analizate, si care a implicat 300 de barbati si femei, supusi unei interventii chirurgicale bypass, s-a constatat ca in cazul celor optimisti probabilitatea de a ajunge la spital cu probleme cardiace sau complicatii ale interventiei chirurgicale era cu 50 de procente mai mica la sase luni de la interventie.

 

 

"
Scrie pe 2012-04-23 de The Telegraph Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul