Autorităţile chineze au confiscat 26 de tone de lapte praf contaminat cu melamină

Laptele infestat a fost cumpărat de către un producător de îngheţată sub preţul pieţei, în luna martie. Din  fericire, nici un produs care să conţină lapte infestat nu a ajuns la raft, deoarece compania producătoare încetase temporar activitatea pentru revizii, la puţin timp după achiziţionarea laptelui praf.

Managerii a trei companii au fost reţinuţi în legătură cu contaminarea laptelui. Acest eveniment face ca opinia publică să fie tot mai neîncrezătoare în sectorul alimentaţiei deoarece acest eveniment face parte dintr-o serie de scandaluri legate de contaminarea produselor alimentare cu diferite substanţe toxice.

In  2008, cel puţin 6 copii au decedat, şi aproximativ 30.000 s-au îmbolnăvit ca urmare a consumului de lapte contaminat cu melamină, un produs chimi adăugat laptelui de o calitate redusă, sau lapte diluat pentru a masca adevăratele niveluri de proteine atunci când se testează calitatea laptelui.

Autorităţile din China au declarat  în Martie că cel puţin 20 de procente din companiile producătoare de produse lactate îşi vor pierde licenţa în urma verificărilor efectuate asupra  produselor lactate proaspete şi asupra formulelor pentru sugari. Trei copii au murit luna aceasta  după ce au consumat lapte cu nitraţi, iar poliţia consideră otrăvire intenţionată.

"
Scrie pe 2011-04-27 de Reuters Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul