Autoritatea americana Food and Drug Administration a aprobat medicamentul Eloctate pentru hemofilia A

Autoritatea americana Food and Drug Administration a aprobat medicamentul Eloctate pentru hemofilia A

Medicamentul Eloctate  produs de Biogen Idec a fost aprobat de Food and Drug Administration pentru tratarea hemofiliei A. Aceasta este o afectiune rara, mostenita, care, din cauza problemelor de coagulare a sangelui pe care le provoaca poate duce la hemoragii prelungite. Afectiunea apare ca urmare a nivelurilor scazute in organism ale factorului VIII, o proteina necesara coagularii sangelui.

FDA a mai aprobat in luna martie un alt medicament pentru tratarea hemofiliei B, Alprolix, dezvoltat tot de Biogen. In momentul de fata, cele mai importante medicamente produse de Biogen sunt cele pentru scleroza multipla, Avonex, Tecfidera, Tysabri. 

Medicamentele pentru hemofilie trebuie administrate de doua – trei ori pe saptamana pentru a preveni hemoragia. Eloctate reducere numarul de doze necesare pe saptamana  la intervale de 3 si 5 zile. Deocamdata nu a fost stabilit pretul pentru medicament, dar potrivit oficialilor companiei Biogen, costul pentru pacientii care vor trece de la forma cu actiune pe termen scurt a medicamentului la cea care actioneaza pentru un interval mai mare de timp, pretul va fi aproximativ acelasi.

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-06-09 de Reuters Medicamente noi 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul