Avandia si Pandemrix, in vizorul EMA

Comitetul pentru Produse Medicinale destinate Uzului Uman (CHMP) din cadrul Agentiei Europene a Medicamentului (EMA) s-a reunit ieri pentru a discuta evaluarea profilului de riscuri si beneficii a urmatoarelor produse ce contin rosiglitazona: Avandia, Avandamet si Avaglim.

Expertii EMA au analizat toate informatiile disponibile privind riscul de probleme cardiovasculare asociat cu aceasta substanta si isi vor expune concluziile la urmatoarea intrunire a comitetului, programata in perioada 20-23 septembrie.

Reprezentantii companiei producatoare, GlaxoSmithKline, vor fi si ei prezenti la aceasta dezbatere, pentru a raspunde la intrebarile pregatite de comisie. In functiile de raspunsurile primite, membrii comitetului vor decide daca autorizatia comerciala a acestor medicamente va fi mentinuta, modificata sau suspendata.

Pe ordinea de lucru a CHMP s-a aflat si problema aparuta in legatura cu vaccinul antigripal Pandemrix, produs de aceeasi companie farmaceutica. Specialistii EMA urmeaza sa stabileasca, tot la urmatoarea intalnire, daca poate fi gasita o legatura de cauzalitate intre acest medicament si cazurile de narcolepsie semnalate in urma utilizarii lui."
Scrie pe 2010-09-09 de PharmaNews Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul