Bauturile energizante modifica ritmul cardiac

Bauturile energizante modifica ritmul cardiac

O echipa de cercetatori germani au analizat activitatea cardiaca a 17 persoane la o ora dupa ce au consumat o bautura energizanta cofeinizata. S-a observat ca dupa ce aceasta a fost consumata contractiile inimii erau mult mai puternice. Echipa  de cercetare recomanda ca persoanele cu anumite probleme cardiace si copiii sa evite aceste bauturi. Pana in momentul de fata nu se stia cu exactitate care sunt efectele acestor bauturi asupra functiei cardiace.

Cantitatea de cafeina dintr-o bautura energizanta este de trei ori mai mare  fata de alte bauturi care contin cafeina (cola sau cafea). Potrivit cercetatorilor, exista  multe efecte secundare care pot fi asociate cu un aport mare de cafeina, inclusiv un ritm cardiac mai alert, palpitatii, cresterea tensiunii arteriale, iar in cazurile cele mai severe convulsii sau moarte subita. In cadrul studiului, participantii au consumat o bautura care continea 32 mg de cafeina la 100 ml si o bautura pe baza de taurina care continea 400 mg de cafeina la 100 ml.

S-a constatat ca in ventriculul stang contractia era mai puternica la o ora dupa ce a fost consumata bautura energizanta, ceea ce insemna ca energizantele au efect pe termen scurt asupra contractiilor ventriculare. Totusi, nu se stie daca aceasta contractibilitate ventriculara mai intensa afecteaza activitatile zilnice sau performantele sportive. De asemenea, efectul asupra persoanelor cu probleme cardiace este necunoscut.

 

 

 

 

"

Scrie pe 2013-12-02 de BBC Ghid de afectiuni 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul