Bauturile energizante sunt nocive pentru adolescenti

Bauturile energizante sunt nocive pentru adolescenti

Desi consumul de energizante in randul adolescentilor este in crestere, cercetatorii atrag atentia asupra lipsei beneficiilor acestor produse. Consumul frecvent de bauturi cu efect de energizare, destinate sportivilor si de energizante (pe baza de cafeina sau taurina) de catre adolescenti pare sa fie asociat cu un consum mai mare de bauturi cu zahar, fumatul si o utilizare mai semnificativa a dispozitivelor cu ecran (laptop, tableta, smartphone). Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat de cercetatorii americani pe un grup de 2793 de adolescenti americani cu media de varsta de 14,4 ani in cursul anului scolar 2009-2010.

Oamenii de stiinta doreau sa inteleaga comportamentele de sanatate asociate consumului acestor bauturi de catre adolescenti pentru a tinti mai eficient strategiile de interventie ce vizeaza reducerea consumului de produse cu zahar adaugat. In acesti ultimi ani, consumul de astfel de bauturi s-a triplat in randul adolescentilor, iar continutul lor ridicat in cafeina, zahar si calorii reprezinta un motiv de ingrijorare pentru expertii din sanatate.

Efectele sunt  cresterea timpului petrecut in in fata televizorului si chiar a timpului alocat jocurilor video. Potrivit recomandarilor Academiei Americane de Pediatrie, bauturile cu efect energizant pentru sportivi pot fi consumate de adolescenti doar dupa o activitate fizica prelungita. In ceea ce priveste energizantele, aceste nu sunt deloc indicate,  mai degraba de evitat, avand in vedere riscurile aosciate unei stimulari excesive a sistemului nervos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-05-08 de Top Sante Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul