Becurile LED afecteaza retina

Un studiu spaniol a demonstrat ca lumina albastra emisa de becurile LED poate distruge celulele retinei in mod ireversibil. Nu este pentru prima data cand diodele electroluminiscente (mult mai cunoscute sub denumirea de LED) sunt luate in vizor pentru pentru impactul asupra sanatatii. Consumul electric redus si randamentul mare reprezinta avantaje semnificative dar proportia de lumina albastra necesara pentru a lumina conduce la un stres toxic pentru retina, dupa cum este mentionat intr-un raport de expertiza din 2010 al Agentiei Nationale pentru Siguranta Sanitara din Franta.

Mult mai recent, un studiu spaniol a demonstrat ca razele UV emise de becurile LED pot distruge celulele retinei in mod ireversibil si pot conduce la pierderea vederii mai ales in cazul celor care petrec mult timp in fata televizorului, calculatorului sau smartphone-ului. Acest studiu realizat la Universitatea Complutense din Madrid a aratat ca diodele puse in vanzare au o proportie semnificativa de albastru in lumina alba emisa.

 Aceasta lumina albastra emisa poate cauza leziuni ireversibile asupra retinei si asupra epiteliului retinian pigmentat. Cerceatorii care au calculat ca ochii nostri sunt deschisi in jur de 6000 de ore pe an si sunt cle mai adesea expusi la lumina artificiala, recomanda ca becurile LED sa fie prevazute cu filtre care nu lasa sa treaca lumina albastra, pentru a diminua intensitatile luminoase percepute.

"
Scrie pe 2013-05-15 de Top Sante Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul