Botox-ul ar putea fi folosit in tratamentul aritmiei cardiace

Utilizat frecvent in tratamentele anti-imbatranire dar si pentru combaterea migrenelor, specialistii au gasit o noua aplicatie in medicina pentru toxina botulinica. Medicii americani au testat efectul Botoxului la pacientii care sufera de fibrilatie auricurala (adesea numita artimie) pentru a incerca sa paralizeze nervul responsabil de disfunctia ritmului cardiac.

Fibrilatia auriculara este o tulburare a ritmului cardiac ce afecteaza in jur de 750.000 de persoane in Franta. In cea mai mare parte a timpului, persoana care sufera de aceasta tulburare nu resimte niciun simptom deosebit, dar cum inima nu bate in ritm normal, apar stari de oboseala, palpitatii, vertijuri si pierderea suflului. Tulburarile care se datoreaza scaderii volumului de sange pompat de catre inima.

Fibrilatia auriculara este din ce in ce mai frecventa odata cu inaintarea in varsta: doar 1% din cei sub 60 de ani sunt afectati dar peste 10% din cei peste 80 de ani sufera de fibrilatie auriculara. Aceasta problema cardiaca este de asemenea una din principalele complicatii in cadrul interventiilor chirurgicale ale inimii.

Medicii din Statele Unite au decis sa testele toxina botulinica pe 60 de pacienti care tocmai suferisera un pontaj coronarian pentru a intelege mai bine efectele. In cadrul acestui  test, cercetatorii au observat ca toxina stopeaza semnalele nervoase eronate, transmise catre muschiul cardiac. Rezultatele studiului ii indeamna pe specialisti sa continue investigatiile pentru a determina cu o mai mare precizie efectele toxinei botulinice asupra muschiului cardiac.

 

 

 

 

"
Scrie pe 2013-06-26 de Top Sante Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul