Botoxul poate reduce abilitatea de a citi emotiile

Prin injectarea botoxului, cei care suferă această intervenţie au o abilitate redusă de a citi emoţiile de pe feţele celorlalţi.

Cercetătorii care au efectuat acest studiu susţin faptul că una din modalităţile prin care putem sa înţelegem emoţiile celor din jur este chiar mimarea expresiei feţei acestora. Acest feedback al musculaturii faciale transmite semnale către creier, care ne ajută să ne dăm seama care sunt emoţiile corespunzătoare expresiilor faciale respective. Botoxul menit să reducă ridurile intervine astfel în abilitatea de a interpreta şi percepe corect emoţiile celor cu care interacţionăm.

Pentru a verifca veridicitatea acestei teorii, cercetătorii au efectuat două experiemente, unul pentru reducerea semnalelor faciale, iar al doilea pentru amplificarea acestora.S-a constatat că prin reducerea expresivităţii, abilitatea dea a înţelege emoţiile celor din jur a avut de suferit, în schimb amplificarea expresivităţii a dus la o mai bună percepere şi interpretare a emoţiilor.

În experimentul care a presupus reducerea expresivităţii, s-au comparat două grupuri care au suferit proceduri cosmetice pentru îndepărtarea ridurilor. Primul grup a fost supus intervenţiei pe bază de Botox care reduce reacţia musculară, iar al doilea grup (de control) a fost injectat cu un alt tip de substanţă decât Botox. Prin comparaţie, s-a constatat că în grupul Botox, percepţia emoţiilor a fost considerabil afectată. În ceea ce priveşte experimentul care amplifică reacţiiile, semnalele sunt mai puternice atunci când muşchii faciali se contractă dar au parte de rezistenţă. Această rezistenţă a fost creată prin aplicarea unui gel pe faţă de către participanţi. S-a concluzionat că amplificarea a avut un efect pozitiv asupra percepţiei emoţiilor.

Botoxul îndepărtază ridurile prin paralizarea musculaturii faciale, dar ridurile nu sunt doar semne ale îmbătrânirii, dar ne ajută în interpretarea stărilor celor din jur.

 

"
Scrie pe 2011-04-26 de Medical News Today Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul