Branza albastra ar putea proteja inima de afectiunile cardiovasculare

Cercetatorii au descoperit ca branza Roquefort (branza cu vinisoare albastre-verzui) are proprietati antinflamatorii ce protejeaza inima de bolile cardiovasculare. Produsa in Sudul Frantei dupa o reteta extrem de veche, aceasta branza albastra ar putea fi unul din motivele pentru care francezii au o stare de sanatate buna in ciuda unei alimentatii bogate in grasimi saturate.

Un anumit proces care are loc la fabricarea branzei Roquefort ajuta la incetinirea aparitiei artritei, dar si la intarzierea semnelor de imbatranire, precum celulita. Cercetatorii au descoperit ca proprietatile acestui tip de branza actioneaza cel mai eficient in medii acide precum mucoasa stomacala.

Consumul regulat al acestui tip de branza  ar putea fi una din explicatiile pentu care natiunea franceza prezinta cea mai scazuta rata de mortalitate cauzata de bolile cardiovasculare din tarile dezvoltate. Expertii sunt de parere ca proprietatile benefice ale alimentului pot fi extrase si folosite in scop farmaceutic. Pe de alta parte, unii nutritionisti sunt sceptici cu privire la aceste date pentru ca inflamatia reprezinta dovada ca organismul vindeca ceva (trimite fluide, sange si lipoproteine catre zona lezata).

"
Scrie pe 2012-12-18 de Daily Mail Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul