Broccoli ar putea deveni un antidot pentru efectele poluarii

Broccoli ar putea deveni un antidot pentru efectele poluarii

Cu numeroase beneficii pentru sanatate deja recunoscute, un studiu recent a demonstrat ca broccoli ne poate proteja de efectele nocive ale poluarii aerului. Aceasta leguma din clasa cruciferelor, ce provine din sudul Italiei, este bogata in vitaminele A,B si C, dar si in fier, magneziu si potasiu. Poate contribui la preventia bolilor cardiovasculare, artrozei si la conservarea memoriei.

 Anumite studii sugereaza si un efect protector impotriva anumitor tipuri de cancer. Un studiu realizat de cercetatorii chinezi si cei americani (Universitatea Johns-Hopkins - SUA si Qidonq Liver Cancer Insitute – China) si publicat in revista stiintifica Cancer Prevention Research a aratat ca broccoli consumat in mod regulat faciliteaza eliminarea reziduurilor  din organism, ca urmare a poluarii aerului.

Eliminarea toxinelor se produce datorita unei molecule pe care o contine broccoli, sulforafan. Atunci cand consumam broccoli sub diverse forme (crud, sub forma de suc sau preparat la aburi), sulforafanul ataca reziduurile de benzen (un poluant cancerigen care poate de asemenea sa cauzeze anemie, chiar leucemie) si  reziduurile de acroleina (substanta toxica pentru plamani). Eliminarea acestora se produce in mod natural, pe cale urinara.

Organizatia Mondiala a Sanatarii a anuntat recent ca 7 milioane de persoane mor anual ca urmare a poluarii aerului, iar  acest studiu ne indica un mod economic, sigur si simplu pentru a reduce pe termen lung anumite riscuri ale poluarii aerului asupra sanatatii noastre.

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-06-20 de Top Sante Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul