Broccoli ar putea preveni osteoartrita

Broccoli ar putea preveni osteoartrita

O echipa de cercetatori britanici au efectuat teste de laborator si pe soareci si au observat ca un compus din broccoli (aceeasi substanta se gaseste si in varza, inclusiv in cea de Bruxelles) blocheaza o enzima implicata in lezarea articulatiilor. Un grup de 20 voluntari au acceptat sa consume o doza zilnica dintr-o specie de broccoli special modificata pentru a contine o cantitate foarte ridicate din glucorafarina. Acest compus este convertit de organism intr-o alta substanta numita sulforafan, ce pare sa protejeze articulatiile. Voluntarii vor urma o dieta pe baza de broccoli timp de doua saptamani apoi vor urma o interventie chirurgicala.

Cercetatorii vor analiza tesutul ce a fost indepartat in cadrul interventiei pentru a vedea daca broccoli are vreun impact. Desi este putin probabil ca 100 gr de broccoli consumat zilnic timp de 2 saptamani sa vindece artrita, cercetatorii vor incerca sa afle daca sulforafan a ajuns la tesutul bolnav al articulatiei producand modificari pozitive la nivel celular. Alti 20 de pacienti care vor urma aceeasi interventie, dar fara sa fi tinut dieta pe baza de broccoli, vor constitui grupul de comparatie din cadrul studiului.

Pana in momentul de fata, studiile nu au reusit sa arate ca anumite alimente sau dieta pot avea un rol in reducerea progresiei osteoartritei, asadar, daca aceste date pot fi confirmate si la oameni, vor insemna o descoperire importanta. Se stie ca dieta sanatoasa si exercitiul fizic pot imbunatati simptomele si reduce sansele ca boala sa progreseze. Osteoartrita este o maladie degenerativa care afecteaza articulatiile mainilor, genunchilor, soldurilor. Acest soi special de broccoli numit Beneforte a fost dezvoltat in cadrul unui program de cercetare.

 

 

 

 

"

Scrie pe 2013-08-28 de BBC Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul