Consumul de broccoli combate artrita

Un studiu britanic a dovedit beneficiile substantei sulforafan (care se gaseste in broccoli) in combaterea artritei. Proprietatile anti-cancer pe care le are broccoli sunt deja cunoscute, dar cercetatorii de la University of East Anglia sugereaza ca aceeasi leguma poate contribui la incetinerea evolutiei  artritei. Testele au fost efectuate pe soareci care au avut o alimentatie bogata in broccoli. S-a constatat in cazul lor mai putin leziuni ale cartilajului.

 Sulforafanul, substanta care se gaseste in legumele crucifere (varza, conopida si in special in broccoli) pare sa inhibe actiunea inflamatorie a enzimelor responsabile de distrugerea cartilajului. In ceea ce priveste studiile la oameni, autorul principal al studiului, Prof Alan Silman precizeaza ca pana in momentul de fata studiile nu au confirmat faptul ca alimentatia poate influenta evolutia artritei.

 Se stie ca activitatea fizica si controlul greutatii corporale pot fi de ajutor in atenuarea simptomelor artritei. Urmatoarea etapa este efectuarea unui studiu pe pacienti cu artrita care sunt in asteptarea unei interventii chirurgicale la genunchi pentru a afla daca dieta cu “super broccoli” (un tip  broccoli modificat care are cantitati mai mari de substante benefice) are aceleasi efecte asupra cartilajului ca si in cazul rozatoarelor.

 

 

 

 

"
Scrie pe 2013-11-28 de Destination Sante Farmacia casei tale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul