Bronzatul poate duce la dependenta

Bronzatul poate duce la dependenta

Cercetatorii explica de ce foarte multe persoane petrec  ore in sir la soare, desi sunt constiente de pericolul la care se expun. Un studiu realizat la Universitatea Harvard sugereaza ca lumina soarelui stimuleaza organismul sa produca endorfine, substante care atenueaza durerea si ne dau o stare de bine.

Experimentele au aratat ca soarecii expusi in mod regulat la lampa cu raze UV dezvolta semne de adictie si intra in sevraj atunci cand sunt privati de aceasta expunere. Acest comportament explica de ce nu tinem cont de riscurile pe care le implica expunerea excesiva la soare, mai précis cele de a dezvolta cancer de piele.

Echipa de cercetatori de la Harvard Medical School a administrat soarecilor o doza zilnica de raze UV, timp de o saptamana. Cantitatea de ultra-violete fiind echivalenta cu expunerea timp de 20-30 de minute la soarele arzator al Floridei, din timpul pranzului. In decurs de o saptamana nivelurile endorfinelor la soareci au crescut, ar acestia au devenit mai putin sensibili la durere, dupa care li s-au administrat substante ce inhiba actiunea endorfinelor, dezvoltand astfel simptome specifice sevrajului.

Cercetatorii sustin ca adictia ar fi evoluat pentru a asigura organismului necesarul de vitamina D. Organismul produce vitamina D in momentul expunerii la soare si se pare ca ne protejeaza impotriva unor boli precum Alzheimer, impotrva afectiunilor cardiace, sclerozei multiple sau cancerului de prostata.

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-06-21 de Daily Mail Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul