Cacaua ne poate proteja de maladia Alzheimer

Cacaua ne poate proteja de maladia Alzheimer

Potrivit unui studiu american cacaua protejeaza sinapsele creierului de anumite proteine si incetineste dezvoltarea maladiei Alzheimer. Cercetatorii de la Scoala de Medicina Ichan – Mount Sinai (New York) au efectuat un studiu pe soareci modificati genetic (afectati de Alzheimer). Autorii studiului aparut in revista medicala Journal of Alzheimer ‘Disease au analizat impactul a trei forme de cacao (naturala, alcalinizata si lavado asupra bolii si asupra sinapselor creierului.

 

Cacaua lavado este un preparat specific pe baza de cacao spalata si fermentata doua zile. Extractul de cacao lavado contine in primul rand polifenoli, antioxidanti care impiedica proteinele beta-amiloide sa se aglutineze la nivelul creierului. Acest extract ar putea permite diminuarea leziunilor provocate de afectiunea Alzheimer, chiar inainte de aparitia primelor simptome. Rezultatele studiului au aratat ca doar extractul de cacao lavado este eficient in protejarea sinapselor creierului, evitand formarea acumularilor de proteine si incetinind evolutia bolii.

Avand in vedere ca declinul cognitiv in maladia Alzheimer se declanseaza cu cativa ani inainte de aparitia simptomelor, rezultatele acestui studiu ar putea avea un rol important in preventia acestei afectiuni si a dementei, sustin autorii studiului. Daca aceste rezultate vor fi reconfirmate, oamenii de stiinta ar putea dezvolta suplimente alimentare pe baza de extract de cacao lavado.

 

 

"

Scrie pe 2014-06-26 de Top Sante Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul