Caderea parului, un simptom pentru mai multe afectiuni de care pot suferi femeile

Desi foarte multe femei sufera in tacere si cheltuiesc sume mari de bani pe tratamente adesea ineficient, caderea parului  poate indica si o serie de probleme de sanatate. Caderea parului este adesea asociata cu schimbarile hormonale care se produc de obicei la menopauza. Odata cu inaintarea in varsta parul are tendita sa se subtieze.

Un studiu la care au participat 1008 femei a arata ca o cincime din femeile cu varste intre 30 si 49 de ani, un sfert din cele cu varsta intre 50 si 69 de ani se confrunta cu aceasta problema. Nivelurile scazute de ale hormonilor feminini estrogen si progesteron indica faptul ca testosteronul (produs de toate femeile) are un impact mai puternic si afecteaza foliculii, producand o subtiere usoara pana la severa a firului de par.

Sindromul ovarului polichistic care afecteaza 10% din femei poate duce la caderea parului. Ovarele produc testosteron in exces cauzand si alte simptome precum excesul de par pe fata si corp, dar si inceputul de calvitie. Solutia in tratarea problemelor de cadere a parului este diagnosticarea corecta, sustin expertii. Tiroida care nu este suficient de activa, deficienta de fier sau anemia pot duce la o cadere excesiva a parului.

Aceeasi problema poate fi determinata si de o trauma psihologica sau un nivel foarte ridicat de stres. Ca reactie la nivelurile ridicate de stres, hormonii numiti neuropeptide pot devasta etapa de evolutie a firului de par, astfel incat sa ajunga direct in faza de stagnare, efectul unei astfel de reactii fiiind vizibil la 4 sau 5 luni dupa evenimentul care a provocat starea de stres.

Caderea parului poate fi si o problema post-partum. Atunci cand o femeie este insarcinata se produc o serie de schimbari hormonale care pot determina si schimbari la nivel capilar. Astfel, firul de par ramane mai mult in faza de crestere decat este normal. Dupa nastere, firele de par ies simultan din aceasta faza (de cinci ori mai mult decat este normal).

 

 

 

"
Scrie pe 2013-01-30 de Daily Mail Ingrijirea femeii 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul