Cafeina influenteaza nivelurile de estrogen

Cercetatorii de la Institutul National de Santate din  Statele Unite, impreuna cu alte institutii au publicat un studiu online in American Journal of Clinical Nutrition care sugereaza ca femeile siatice prezinta niveluri mai ridicate de estrogen atunci cand consuma 200 miligrame sau mai mult de cafeina pe zi, ceea ce inseamna 2 cesti de cafea pe zi. Pe de alta parte, femeile din rasa alba care beau aceeasi cantitate prezentau niveluri mai scazute de estrogen decat cele care nu consumau  aceasta cantitate de cafeina. In ceea priveste femeile din rasa neagra, la aceeasi cantitate de cafeina consumata nivelurile de estrogen inregistreaza cresteri, dar in cazul lor statisticile nu au putut confirma daca datele sunt suficiente pentru a continua.

Rezultatele au fost obtinute in urma analizei femeilor care consumau bauturi racoritatea cafeinizate, cafea, ceai verde si ceai negru. Cafeaua a avut cel mai mare impact asupra nivelurilor de estrogen la toate femeile. Femeile asiatice prezentau cele mai ridicate niveluri de estrogen, femeile din rasa alba aveau niveluri mai scazute, in timp ce la cele  afro-americane nu nivelurile nu au putut fi determinate. Bauturile cafeinizate si ceaiul verde au determinat niveluri mai ridicate de estrogen la toate cele trei categorii de femei. Nici unul nivelurile de estrogen ale femeilor sub observatie  si care au suferit varitiatii nu au avut impact asupra  menstruatiei,  asa cum  ar fi crezut  cercetatorii.

Cercetatorii care au participat la realizarea studiului au declarat ca rezultatele obtinute pentru femeile aflate la varsta la care pot da nastere la copii consumul de cafeina influenteaza nivelurile de estrogen. Pe termen scurt, aceste variatii  in cadrul diferitelor categorii nu par sa aiba nici un efect semnificativ. Mai mult, se stie ca variatii ale nivelurilor de estrogen sunt asociate cu afectiuni precum endometrioza, osteoporoza, cancer mamar, endometrial, si  ovarian. Deoarece consumul de cafeina pe termen lung poate influenta nivelurile de estrogen pentru perioada indelungata de timp, se explica de ce  cafeina  este luata in considerare atunci cand se  dezvolta noi studii pentru a intelege aceste afectiuni.

Autorii studiului au aratat ca 89% dintre femeile adulte cu varste intre 18 si 34 de ani beau in medie 1,5 cesti de cafea in fiecare zi. Cercetatorii  au colectat datele a peste 250 de femei cu varste intre 18 si 44 de ani din 2005 pana in 2007. Participantele la studiu consumau in medie 90 de miligrame de  cafeina pe zi, un pic mai mult decat echivalentul unei cesti de cafea si  frecventau clinica o data pana la trei ori pe saptamana in timpul a doua menstruatii. Cercetorii colectau date despre ce au mancat  in timpul ultimelor 24 de ore, cat si detalii despre orele de somn, fumat, exercitiu fizic, si alte obicieuri ale stilului de viata.  De asemenea, au fost inregistrate si nivelurile de estrogen .

Cercetatorii au concluzionat ca un consum moderat de cafeina este asociat cu  o concentratie scazuta de estradiol in randul femeilor din rasa alba, in timp ce consumul de bauturi racoritoare  cafeinizate si ceai verde au fost asociate cu niveluri crescute ale concentratiei de estradiol la toate rasele. Studii suplimentare sunt necesare pentru a cerceta asocierea intre cafeina, bauturi cu continut de cafeina si hormoni reproductivi si daca aceste legaturi difera in functie de rasa.

"
Scrie pe 2012-01-30 de Medical News Today Ingrijirea femeii 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul