Cercetatorii au descoperit ca antioxidantii ar putea grabi dezvoltarea tumorilor pulmonare

Cercetatorii au descoperit ca antioxidantii ar putea grabi dezvoltarea tumorilor pulmonare

Suplimentele cu antioxidanti sunt adesea promovate pentru potentialul de preventie al maladiilor. Se considera ca antioxidantii pot elimina radicalii liberi si pot diminua riscul de cancer al unei persoane. O buna parte din dovezile care sustin aceasta teorie este amestecata, iar un nou studiu publicat in Science Translational Medicine sugereaza ca antioxidantii pot de fapt accelera cresterea unei tumori canceroase.

O echipa de cercetatori din Suedia a efectuat cercetari asupra efectelor vitaminei E, cu proprietati antioxidante si a unui medicament, N-acetilcisteina, un tratament ce poate fi inhalat si recomandat pacientilor cu maladia pulmonara obstructiv cronica, datorita eficientei in reducerea flegmei.

Testarea a fost efectuata pe pe soareci cu cancer pulmonar si celule canceroase umane. Echipa de cercetare a descoperit ca prezenta antioxidantilor tripla cresterea tumorii si ducea la decesul soarecilor de doua ori mai rapid. Cu cat soarecilor li se administra o cantitate mai mare de antioxidanti, cu atat mureau mai rapid. Testarea antioxidantilor pe celule canceroase umane a indicat acelasi raspuns.

Desi cercetatorii au analizat doar efectele vitaminei E si ale N-acetilcisteinei, cercetatorii citeaza si alte dovezi stiintifice care sugereaza ca si alti antioxidanti pot alimenta celulele canceroase. Antioxodantii (vitamine, carotene, minerale) se gasesc in mod natural in fructe si legume si actioneaza pentru a neutraliza radicalii liberi, celule ce pot  provoca leziuni ADN-ului uman.

Autorii studiului subliniaza faptul ca rezultatele obtinute sugereaza ca terapia cu antioxidanti nu este sigura pentru fumatori, pentru pacientii cu forme incipiente de cancer pulmonar si pentru pacientii cu boala pulmonara cronica obstructiva.

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-01-30 de Fox News Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul