Capsunile previn bolile cardiovasculare si reduc nivelul colesterolului

Capsunile previn bolile cardiovasculare si reduc nivelul colesterolului

Statinele, medicamentele prescrise pacientilor cu niveluri ridicate ale colesterolului sunt contoversate din cauza efectelor secundare precum durerile musculare, tulburarile digestive, cefalee, tulburari hepatice, dar si pentru faptul ca  prescrierea lor este considerata abuziva de anumiti medici. Hipercolesterolemia este o boala tipica tarilor occidentale si regimurilor alimentare prea bogate. Pentru a diminua riscurile la care sunt expusi pacientii sub tratament, au fost efectuate  in ultimii ani o serie de studii pentru  a identifica alimentele cu cea mai insemnata actiune  in diminuarea colesterolului. In top, se afla capsunile, considerate din acest punct de vedere adevarate superfructe.

Acestea au un efect benefic asupra globulelor rosii si reduc riscul de infarct in special la femei, potrivit celeor mai recente date stiintifice. Recent, un nou studiu publicat in Journal of Nutritional Biochemistry a demonstrat capacitatea acestor fructe de a reduce nivelurile de colesterol. 23 de voluntari au consumat zilnic 500 de grame de capsuni, timp de o luna. La finalul acestui regim, probele de sange ce le-au ofst prelevate au indicat o scadere semnificativa a colesterolului rau LDL, de 14% si o scadere de 21% a trigliceridelor.

Acelasi regim a adus o serie de schimbari pozitive si la alti parametri privind starea de sanatate, precum functia plachetara. La 15 zile de la oprirea „tratamentului” cu capsuni, parametrii au revenit la valorile initiale. Potrivit cercetatorilor, pigmentii rosii ar putea fi responsabili de efectele benefice ale asa-zisului regim-tratament. Si alte alimente au capacitatea de a diminua colesterolul: fisticul, merele (75 grame de mere uscate pe zi ar putea reduce cu 23% valorile colesterolului LDL), rosiile, piperul rosu. Licopenul din rosii a demonstrat un efect similar cu statinele, eficient pentru persoanele cu nivelurile colesterolului usor ridicate.

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-02-28 de Le Point Farmacia casei tale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul