Care sunt tratamentele migrenei in timpul sarcinii?

Care sunt tratamentele migrenei in timpul sarcinii?

Potrivit revistei Prescrire, anumite medicamente impotriva migrenei ar putea fi periculoase atunci cand sunt folosite in timpul sarcinii. Redactorii revistei franceze sustin ca anumite medicamente, antiinflamatoarele nesteroidiene precum derivati ai acidul valproic, ergotului, topiramatului si flunarizinei. Pe perioada sarcinii, tratamentul crizei migrenoase se bazeaza pe mijloace nemidecamentoase: repaus la pat, liniste si un somn de cateva ore.

Unerori se intampla ca simptomele sa fie atat de dureroase ca  tratamentul medicamentos se impune. In acest caz, paracetamolul este prima optiune pentru toata perioada sarcinii. Codeina nu are o eficienta sigura si creste riscul de greata. Se justifica doar atunci cand paracetamolul nu da rezultate.

Daca masurile nemedicamentoase sunt ineficiente in episoadele migrenoase de la inceputul sarcinii, propranololul poate fi o optiune, la fel ca si amitriptilina. Avand in vedere riscurile de efecte secundare, este de preferat sa se intrerupa administrarea acestor doua medicamente in apropierea nasterii. Trebuie remarcat ca 80% din femeile care sufera de migrene,  atunci cand súnt insarcinate nu se mai confrunta cu astfel de episoade, incepand cu luna a doua de sarcina.

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-05-09 de Destination Sante Ingrijirea mamicii 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul