Cazurile de anorexie infantila sunt in crestere

Copiii intre 5 si 12 ani sunt din ce in ce mai afectati de aceasta tulburare alimentara. Desi anorexia este considerata afectiune tipica adolescentilor si tinerilor, un numar din ce in ce mai mare de copiii de la scoala primara sau chiar gradinita sufera de anorexie. Datele privind aceste cazuri sunt alarmante. In Marea Britanie, aproximativ 100 de copii au fost spitalizati in ultimii trei ani pentru anorexie severa, conform datelor furnizate in urma unei anchete efectuate de autoritatile britanice. In total, 2000 de copii britanici cu varste intre 5 si 15 ani au fost luati in imprimire de 35 de spitale publice, iar aproximativ 600 dintre acestia aveau mai putin de 13 ani. Fenomenul pare si mai ingrijorator, avand in vedere ca cifrele sunt subestimate unele institutii specializate refuzand sa  furnizeze date.

Anorexia este o tulburare care afecteaza obiceiurile nutritionale, caracterizandu-se prin pierdere excesiva in greutate, lipsa apetitului, amenoree, si perturbari asupra imaginii corporale.

Pentru expertii britanici, cresterea cazurilor de anorexie se datoreaza in parte si presiunii sociale si  imaginilor cu manechine si celebritati slabe promovate de media.

Un studiu australian realizat pe 100 de copii pana in 13 ani  sublinia faptul ca foarte multi  erau spitalizati in stare grava, iar diagnosticul de anorexie  era pus prea tarziu. O situatie similara se contureaza si in Franta in ultimii ani, unde specialistii trebuie sa se ocupe de cazuri de anorexie   declansata inainte de pubertate. Este vorba de copii intre 9 si 12, iar simptomatologia se aseamana din ce in ce mai mult cu cea intalnita la pacientii mai mari, astfel fetite de 9-10 ani decid singure sa tina un regim alimentar.

"
Scrie pe 2011-08-05 de Le Figaro Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul