Ce spune culoarea ochilor despre  starea de sanatate? Se pare ca ofera informatii despre nivelul de anxietate si despre riscul d

Ce spune culoarea ochilor despre starea de sanatate? Se pare ca ofera informatii despre nivelul de anxietate si despre riscul d

Potrivit cercetatorilor americani (University of Pittsburgh), putem citi in ochii unei persoane, in functie de culoarea acesteia, nivelul de stres sau sensibilitatea la durere. Dupa cum arata datele unui studiu recent, femeile din rasa caucaziana cu ochii deschisi la culoare (albastri sau verzi) tolereaza mai bine durerea si sufera mai putin de stres, in comparatie cu cele care au ochii inchisi la culoare.

Studiul a fost realizat pe un grup de 58 de femei insarcinate. Participantele cu ochi albastri sau verzi acuzau in timpul travaliului durere de o intensitate mai mica, in comparatie cu celelalte participante la studiu. De asemenea, acestea s-au dovedit mai putin anxioase si deprimate sau negativiste fata de femeile cu ochi negri sau caprui.

Explicatia pentru aceste diferente este potrivit autorilor studiului de natura genetica. Markerii genetici asociati culorii ochilor (albastri sau caprui, spre exemplu) par a fi determinanti pentru sanatate. Cercetatorii sugereaza ca genele asociate melaninei si responsabile de culoarea inchisa predispun spre exemplu la o mai mare sensibilitate la durere. Melanina fiind asociata si functionarii cerebrale, se explica si de ce timpul de reactie este mai bun la persoanele cu ochi inchi la culoare.

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-06-12 de Top Sante Ingrijirea mamicii 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul