Celulele T protectoare folosite in tratamentele cu celulele stem ar putea determina o reacţie autoimună a organismulu

Cercetătorii de la Facultatea de Medicină şi Stomatologie de la Universitatea Alberta  au  descoperit  noi  informaţii referitoare la felul în care sistemul nostru imunitar  învaţă să nu atace propriul organism, şi care vor putea fi folosite de medici în stabilirea tratamentelor pentru pacienţii cu boli autoimune şi cancer.

Atunci când pacienţii urmează chimioterapie sau tratamente experimentale pentru boli autoimune precum lupus şi diabet, tratamentul distruge globulele albe. Ulterior, aceşti pacienţi pot primi celule stem din sânge prin transplant. Celule stem sunt recoltate apoi injectate pacienţilor, conform teoriei ce susţine că organismul nu-şi va ataca propriile celule care ajută organismul să se vindece.

Totuşi, prin acest studiu s-a descoperit că în cazul în care o anume moleculă din celulele T protectoare nu  funcţionează corespunzător, organismul va dezvolta o reacţie autoimună.  Această informaţie este semnificativă deoarece în cazul tratamentelor cu transplant de celule stem, sistemul imunitar al pacientului poate considera propriile celule ca fiind "străine" şi să le atace. Astfel, dacă această moleculă lipseşte din celulele T, pacienţii pot deveni alergici la propriile celule.

Celulele Tau rolul să ne protejeze corpul de invazia organismelor din exterior. Dar, o eventuală lipsă a unei molecule devine extrem de periculoasă pentru pacienţii ale căror celule albe au fost distruse prin tratamente pentru boli autoimune sau cancer.

 

 

"
Scrie pe 2011-04-29 de Science Daily Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul