Cercetatorii ar putea dezvolta medicamente pe baza de nutrienti prezenti in ciocolata neagra

Cercetatorii ar putea dezvolta medicamente pe baza de nutrienti prezenti in ciocolata neagra

Flavonolii, antioxidanti din ciocolata neagra, vor fi testati medical in cadrul unui studiu american. Pentru a descoperi daca nutrientii din ciocolata neagra, flavonolii pot ajuta la preventia crizelor cardiace si accidentelor vasculare cerebrale, cercetatorii americani au lansat un important studiu, primul de mare amploare asupra antioxidantilor din cacao (flavonolii). La acest studiu vor participa 18000 de persoane.

Daca cercetarile precedente au demonstrat deja ca antioxidantii scad tensiunea arteriala, limiteaza nivelurile de colesterol, nutrientii au  fost testati pe un esantion foarte mic de flavonoizi. Potrivit autorilor studiului, ideea acestor teste este de vedea daca ciocolata are intr-adevar avantaje pentru sanatate. Voluntarii vor lua un tratament placebo sau pilule cu flavonoli timp de 4 ani.

 Acest studiu va fi unul de tip dublu orb (nici medicii, nici cei din grupul martor nu vor cunoaste compozitia capsulelor). La finalul celor 4 ani, echipa de cercetare va analiza efectele acestor antioxidanti asupra riscului de crize cardiace si accidentelor vasculare cerebrale.

Daca ne place sa consumam ciocolata, din pacate nu putem profita de flavonoli deoarece acestia sunt distrusi in procese industriale de fabricatie. Studiul in cauza este patronat de National Heart & Lung and Blood Institute si producatorul celebrelor M&M si Snickers. Aceasta companie a brevetat modalitate de a extrage flavonolii din cacao in concentratie ridicata pentru a fi inclusi in capsule.

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-03-19 de Top Sante Noutati farmaceutice 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul