Cercetatorii asociaza anumite bacterii cu nasterea prematura

Cercetatorii asociaza anumite bacterii cu nasterea prematura

O cauza principala a nasterii premature (atunci cand apa de rupe prea devreme, declansand travaliul) poate fi prezenta anumitor bacterii, potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii americani si publicat in revista PLOS ONE. Rezultatele obtinute ar putea duce la screening si un posibil tratament pentru femeile cu  risc de nastere prematura. De fapt prezenta anumitor bacterii ar putea cauza  subtierea membranelor din jurul copilului, determinand ruperea lor. Ruperea inainte de termen a membranelor determina aproape o treime din nasterile premature. Aceste membrane formeaza sacul amniotic care tine copilul si se rup de obicei la inceputul travaliului.

Daca apa se rupe inainte ca sarcina sa ajunga la termen, termenul medical este ruptura de membrane prematura. Daca se produce mai devreme, inainte de inceperea contractiilor, poate, dar nu intotdeauna sa declanseze nasterea prematura. Cercetatorii de la Duke University School of Medicine au descoperit un numar mare de bacterii unde s-a produs ruptura membranelor. Aceste bacterii sunt asocitate cu subtierea membranelor. Daca bacteriile sunt mai degraba cauza  si nu consecinta rupturii premature de membrana, exista posibilitatea dezvoltarii de noi tratamente si depistarea pacientelor cu acest risc.

Pentru acest studiu, cercetatorii au examinat probe prelevate de la membranele a 48 de femei care tocmai nascusera, inclusiv paciente cu ruptura prematura de membrane, paciente care au nascut prematur din alte motive, si mame care au nascut la termen. Cercetatorii au constatat prezenta bacteriilor in toate probele prelevate. Dar, cu cat prezenta lor era mai insemnata, cu atat erau mai subtiri membranele, in special la femeile care  avusera ruptura prematura de membrane.  Cercetatorii intentioneaza sa continue studiile pentru a intelege mecanismele prin  care bacteriile duc la ruptura de membrane.  

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-01-10 de BBC Ingrijirea mamicii 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul