Cercetatorii au descoperit metale toxice in rujurile de buze

Cercetatorii de la Scoala de Sanatate Publica din Berkeley au testat 32 de tipuri de ruj de buze si gloss ce se gasesc in general in magazinele de cosmetice. Au fost depistate un numar ridicat de metale, cadmiu, aluminiu sau crom, elemente ce se folosesc la fabricarea bateriilor. Aceste metale sunt prezente intr-o cantitate suficient de mare pentru a alerta cercetatorii privind o posibila problema de sanatate. Avand in vedere ca putem ingera o parte din ceea ce se aplica pe buze,  aceasta descoperire reprezinta o veste proasta mai ales ca aluminiul este toxic pentru plamani si cromul este cancerigen, iar manganul are efecte toxice asupra sistemului nervos.

Totusi, nu va grabiti sa aruncati astfel de cosmetice. Dupa cum arata studiile, o femeie care foloseste astfel de produse ingereaza aproximativ 24 miligrame de produs pe zi, se  poate ajunge si la 87 miligrame pe zi daca machiajul este refacut de mai multe ori. Autoarea principala a studiului, S. Katharine Hammond estimeaza ca nivelurile metalelor depistate, desi un pic ridicate, ar putea avea un efect pe termen lung.

In 2007, ca urmare a unei campanii pentru cosmetice sigure pentru sanatatea populatiei, americanii au descoperit ca plumbul era prezent in 60% din produsele ce apartineau unui numar de 33 de marci de ruj de buze. Food and Drug Administration a realizat propriul studiu si a identificat  niveluri ale concentratiei de plumb de patru ori mai mari decat nivelurile descoperite in cadrul studiului. Studiul de  fata, realizat de cercetatorii de la Berkeley este mai linistitor avand in vedere ca nivelurile de plumb erau in general inferioare nivelului maxim admis.

 

"
Scrie pe 2013-05-09 de Slate Ingrijirea femeii 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul