Cercetatorii au descoperit motivul pentru care obezitatea reprezinta un factor de risc pentru cancerul de mamar  - nivelurile cr

Cercetatorii au descoperit motivul pentru care obezitatea reprezinta un factor de risc pentru cancerul de mamar - nivelurile cr

Pana nu demult, medicii nu puteau explica cu exactitate de ce obezitatea  reprezinta un factor de risc pentru cancerul mamar. Recent, o echipa de cercetatori britanici (Universitatea Aston din Birmingham, Marea Britanie) au constatat printr-o analiza retrospectiva ca nivelurile ridicate ale colesterolului rau se asociaza cu un risc crescut de cancer la san.

 Studiul efectuat pe baza datelor medicale colectate de la 1 million de femeipe o perioada de 14 ani, sugereaza ca nivelurile ridicate ale colesterolului rau din sange reprezinta pentru o femeie o crestere cu 1,64 a riscului aparitiei cancerului mamar. Aceasta crestere a fost remarcata prin comparatie cu femeile care prezentau niveluri  scazute de colesterol.

Autorii studiului sustin ca analiza efectuata are caracter observational si nu permite stabilirea unei relatii de tip cauza-efect intre cancerul la san si colesterolul marit. In plus, acestia aduc in discutie si utilizarea  statinelor ca si tratament preventiv. Statinele reprezinta o clasa de medicamente menite sa scade colesterolul. In plus, sunt accesibile si relativ sigure pentru pacienti.

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-07-04 de Destination Sante Ingrijirea femeii 0

Scrie un comentariuRaspunde

Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul