Cercetatorii au descoperit noi informatii genetice despre migrena

Cercetatorii de la Wellcome Trust  Sanger Institute sustin ca au identificat cinci zone are creierului ce ar contine gene asociate declansarii migrenelor. Aproximativ 14% din adulti sufera de aceasta afectiune, o durere de cap intensa ce se poate localiza pe o parte sau cealalta a capului. Migrena este dificil de studiat deoarece intre episoade, pacientii sunt sanatosi. Echipa de cercetatori a comparat probele ADN de la peste 100.000 de persoane, inclusiv  pacienti cu migrene dar si persoane sanatoase.

Cercetatorii cred ca multe din genele asociate cu migrenele sunt interconectate si ar putea afecta in mod advers chimia celulelor cerebrale, rezultand in unele simptome ale migrenei. Unul din autorii studiului, Dr Padhraig Gormley, a declarat ca la nivel biologic nu se stie ce anume cauzeaza migrena. Din cauza migrenei, foarte multe persoane devin extrem de sensibile la stimuli precum lumina sau sunet, ceea ce le afecteaza  activitatile zilnice.

Aceste noi regiuni genetice cresc probabilitatea de a dezvolta migrena, adaugandu-se la alte sapte cunoscute deja de catre specialisti. Mai mult, oamenii de stiinta cred ca mai sunt si alte astfel de regiuni, nedescoperite inca. Desi aceste descoperiri sunt extrem de importante, pana ce se va pune la punct un tratament plecand de la aceste informatii vor mai trece ceva ani.

"
Scrie pe 2013-06-25 de BBC Durerea si medicamente... 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul