Cercetatorii au descoperit un tratament pentru a stimula memoria persoanelor in varsta

Cercetatorii au descoperit un tratament pentru a stimula memoria persoanelor in varsta

 Este vorba de un supliment alimentar concentrat in antioxidanti ce ar putea incetini declinul cognitiv al persoanelor in varsta. Oamenii de stiinta americani (University of South Florida) au dezvoltat un comprimat pe baza de ceai verde si afine pentru a stimula functiile cognitive ale persoanelor cu varsta peste 65 de ani. O formulare concentrata in antioxidanti si compusi naturali ar putea favoriza rapiditatea cu care creierul varstnicilor trateaza informatia.

Un comprimat al acestui tratament miracol contine extracte de ceai verde, afine, acizi aminati si vitamina D3.  Ceaiul verde si afinele si-au capatat renumele pentru proprietatile antioxidante, ce protejeaza impotriva stresului oxidativ, aflat la orginea declinului celulelor.

Cercetatorii americani au remarcat faptul ca polifenolii sunt modulatorii stresului oxidativ si al inflamatiei cei mai abundenti in alimentatia noastra. Mai multe studii au evidentiat deja beneficiile ceaiului verde pentru reducerea riscurilor de accident cerebral vascular, pentru a lupta impotriva radicalilor liberi sau impotriva colesterolului rau. Polifenolii din afine au fost deja recomandati de catre cercetatori pentru actiunea de a imbunatati procesul de memorare.

In cadrul acestui studiu, cercetatorii au testat formula dezvoltata pe un grup de 105 persoane cu varste intre 65 si 85 de ani. Cei care au luat suplimentul alimentar au manifestat un progres mult mai semnificativ in viteza de executie a sarcinilor cognitive (prelucrarea informatiei, capacitatile verbale) comparativ cu grupul placebo.

Un supliment alimentar bogat in polifenoli indeplineste rolul de moderator al declinului cognitiv asociat varstei, actionand asupra stresului oxidativ si inflamatiei, explica Dr Paula Bickford, profesor de neurochirurgie si co-autor al studiului. Studiul a fost publicat in revista stiintifica Rejuvenation Research.

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-02-12 de Top Sante Medicamente noi 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul