Cercetatorii au dezvoltat o analiza a sangelui pentru depistarea depresiei

Cercetatorii au creat un test care ar putea fi de ajutor in diagnosticarea depresiei la adolescenti. Pentru a realiza acest test, cercetatorii au identificat 26 de potentiali markeri biologici pentru depresie, apoi au testat acesti markeri la un grup restrans de adolescenti. S-a constatat ca o parte din acesti markeri pot identifica adolescentii cu o depresie severa de cei care nu sufera de depresie. In momentul de fata, diagnosticarea depresiei este subiectiva si are la baza discutii ale medicului cu pacientului despre starile despirit ale acestuia. Examinarea poate deveni complicata mai ales pentru adolescenti, avand in vedere ca acestia trec printr-o perioada dificila din punct de vedere emotional.

Intre 17 si 25% din adolescenti si tineri se confrunta cu depresia, conform unui studiu. Tinerii care dezvolta depresie au un pronostic mai rau comparativ cu cei care dezvolta depresie mai tarziu in viata, marcat de abuzul de droguri, comportament suicidal. Studiul a implicat 28 de adolescenti (albi si  de culoare) iar jumatate din ei sufereau de depresie. Cercetatorii au comparat nivelurile a 26 de potentiali biomarkeri din probele de sange prelevate de la adolescenti si au observat ca 11 din acesti markeri biologici erau prezenti la niveluri mai ridicate sau mai scazute in randul tinerilor cu depresie.

Mai mult, cercetatorii au constatat ca 18 din  biomarkeri puteau anticipa cu precizie daca adolescentii cu depresie sufereau si de tulburari de anxietate. Posibilitatea unui diagnostic care include si o proba de sange implica si posibilitatea tratarii persoanelor inainte ca simptomele sa apara. Pot fi testate persoanele aflate in categoria de risc, spre exemplu cei cu antecedente in familie. Aceasta abordare ar fi asemanatoare cu cea prin care medicii gestioneaza maladiile cardiace.  Astfel, daca o persoana are nivelurile de colesterol si de lipide ridicate, atunci medicii recomanda inceperea tratamentului cu statine inainte ca acea persoana sa dezvolte ateroscleroza.

 

 

"
Scrie pe 2012-04-18 de MSN Health Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul