Cercetatorii au dezvoltat un gel pentru combaterea durerii din artrita, fara efecte secundare

Cercetatorii au dezvoltat un gel pentru combaterea durerii din artrita, fara efecte secundare

Un nou gel poate alina durerea pacientilor cu osteoartrita, desi nu contine medicamente si nu are efecte secundare. Cercetatorii britanici care au dezvoltat aceasta formula au efectuat sase studii clinice ce au implicat 4000 de pacienti si au constatat ca Flexiseq poate diminua durerea si imbunatati mobilitatea pacientilor cu osteoartrita. Intr-un studiu la care au luat parte 1300 de pacienti s-a observat ca gelul creeaza un lubrifiant natural pentru articulatii si este la fel de eficient in atenuarea durerii la fel ca antiinflamatoarele nesteroidiene.

Dr John Dickson, cercetator in cadrul studiului a declarat ca acest tratament pe baza de apa contine milioane de particulule de grasime, fosfolipide, care patrund in piele, in tesut si ajung la articulatii. Odata  ajunse la articulatii, aceste particule asigura cartilajului un strat lubrifiant protector, inlocuind fosfolipidele care se gasesc in mod natural in articulatii dar care au fost distruse de artrita. Acest strat protector reduce frictiunea oasele unite de articualtii, ceea ce diminueaza durerea si imbunatateste mobilitatea.

Prof Philip Conaghan (University of Leeds), coordonatorul studiului a declarat ca necesitatea unor noi tratamente este  evidenta deoarece tratamentele actuale nu sunt intotdeauna eficiente si foarte multe pot cauza efecte secundare grave. Cei mai multi pacienti cu osteoartrita sunt in varsta si sufera si de alte afectiuni, ceea ce inseamna ca au un risc si mai mare de a prezenta efecte secundare. Gelul produs de compania Pro Bono Bio si dezvoltat in Germania este deja disponibil in Germania si Irlanda. A primit premiul pentru inovatie in 2013, din partea Asociatiei Federale a Farmacistilor Germani.

 

 

 

 

 

 

"

Scrie pe 2013-12-04 de Daily Mail Medicamente noi 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul