Cercetatorii au dezvoltat un test care poate identifica riscul de Alzheimer la persoanele in varsta

Cercetatorii au dezvoltat un test care poate identifica riscul de Alzheimer la persoanele in varsta

O echipa de cercetatori coordonata de Dr Howard Federoff a dezvoltat un test bazat pe masurarea nivelurilor a 10 lipide din sange. Pe masura ce membranele neuronilor afectati de Alzheimer incep sa cedeze, nivelul lipidelor din sange scade. Cercetatorii au analizat probele de sange prelevate de la 525 de voluntari, toti cu varste peste 70 de ani

 La jumatatea perioadei de monitorizare de 5 ani, echipa a comparat  probele de sange de la 53 de ani care erau deja afectati fie de maladia Alzheimer sau deficit cognitiv minor cu probele de sange prelevate de la pacienti care  erau normali din punct de vedere cognitiv.

Prin analizarea nivelurilor de lipide s-ar putea prezice cu o acuratete de 90% daca pacientii vor dezvolta deficit cognitiv usor sau Alzheimer in urmatorii 3 ani. Un astfel de biomarker ar putea fi folosit in faza preclinica de depistare a bolii si ar putea fi  folosita in programele de screening pe scara larga pentru a identifica persoanele cu risc. Pe de alta parte,  alti cercetatori  cred ca optiunea de a folosi acest test ar crea o dilema etica pentru medici.

 

 

 

 

"

Scrie pe 2014-03-11 de Fox News Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul