Cercetatorii au stabilit o noua formula pentru calcularea consumului caloric in diete

Cercetatorii au stabilit o noua formula pentru calcularea consumului caloric atunci cand se urmareste inlaturarea surplusului de kilograme. Ei spera sa revolutioneze felul in care oamenii lupta impotriva obezitatii. Rata obezitatii s-a dublat la nivel mondial in ultimii 30 de ani, ceea ce a coincis si cu un surplus tot mai mare de alimente si dezvoltarea unei industrii pentru slabit, estimata la cateva miliardede dolari, dar care nu reusit sa rezolve problema.

Standardele actuale din Statele Unite unde doua treimi din populatie sufera fie de obezitate, fie de supraponderabilitate, recomnda populatiei sa reduca consumul de calorii pentru a slabi  lent dar constant. Aceasta abordare nu ia in calcul si modul in care organismul se schimba pe masura ce slabeste, avand un consum mai mic de energie si un metabolism mai lent. Drept rezultat apare “efectul de platou”,  fenomen extrem de descurajant pentru cei  care tin dieta. Cercetatorul Kevin Hall impreuna cu colegii sai (Institutul National de Sanatate din Statele Unite) au dezvoltat un nou model stiintific pentru a estima mult mai eficient ce se va intampla atunci cand o persoana isi modifica dieta.  

Astfel noua formula stabileste pentru persoanele la dieta drept obiectiv un anumit numar de calorii dar pentru o scadere in greutate pe termen scurt, iar pentru pentru o scadere in greutate pe termen lung un alt numar de calorii. Exercitiul fizic este de asemeni inclus pentru stabilirea unor obiective realiste. Prin introducerea unor informatii perecum varsta, greutate, inaltime, nivelul estimat de activitate fizica si greutatea dorita, noua formula va simula ce schimbari sunt necesare pentru dieta si activitate fizica  astfel incat persoana in cauza sa atinga greutatea corporala dorita.

 

"
Scrie pe 2012-02-24 de Yahoo News Dieta si alimentatie 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul