Cercetatorii britanici au creat sange artificial care va putea fi folosit la transfuzii in doar doi ani

Sangele artificial creat din celulele stem va putea fi testat pe britanici in aproximativ doi ani. Cercetatorii care au efectuat aceste cercetari vor  schimba modalitatea de transfuzii prin furnizarea de sange in cantitiati foarte mari,  prevenind astfel neajunsurile din spitale. Implicit, vor putea fi salvate vieti chiar la locul accidentului.

Pacientii supusi unui transplant de inima, bypass, cei care sufera de cancer vor beneficia la randul lor de aceasta inovatie, deoarece li se va garanta   transfuzia. Sangele artificial va fi lipsit de infectii si  va putea fi primit de orice persoana indiferent de grupa de sange.

Celulele prelevate de la embrioni umani in primele zile de viata sunt  mai usor de  multiplicat in numar foarte mare. Daca ar identifica reteta, un singur embrion ar putea teoretic sa furnizeze suficiente celule pentru intreaga cantitate de sange necesara in Marea Britanie. Cercetatorii britanici spera ca  aiba in principal  rezerve de celule din grupa  O negativ,   considerat donatorul universal  ce poate fi  primit de catre 98% din populatie

Sangele artificial ar putea fi utilizat pe scara larga  in aproximativ  10 ani.  Celulele stem vor fi prelevate de la embrioni de 5 zile ramasi in urma fertilizarilor in vitro si donati proiectelor de cercetare

In Marea Britanie, 1,6 milioane de persoane doneaza sange, iar rezervele scad in timpul vacantelor, problema fiind in principal la grupa  versatila O- negativ.

 

 

"
Scrie pe 2011-10-28 de Daily Mail Noutati medicale 0

Scrie un comentariuRaspunde

Prev
Next

No products

Nu ai ales Shipping
0,00 lei Total

Vezi coşul